Újra színpadon a tévék és sales house-ok

Az idén ismét egy színpadon lépnek fel a meghatározó hazai tévétársaságok és sales house-ok, a Big Picture-t november 12-én rendezik meg. A rendezvényen a hirdetők egy helyen, egy nap alatt tudhatják meg, mire számíthatnak jövőre a televíziós piacon.

 

A tavalyi komoly siker után az idén újra megrendezik a Big Picture-t, a televíziók és sales house-ok bemutatkozó eseményét. A múlt évben nagyjából 250-300 vendég előtt mutatták be terveiket a televíziós piac szereplői, és az idén is legalább ekkora érdeklődésre számít Kovács Krisztián, az eseményt szervező Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) elnöke. A MEME elnöke az mmonline.hu-nak elmondta, hogy az összes nagy csatorna és sales house képviselteti magát a Big Picture-ön. Így ott lesz az R-Time, az MTVA, a TV2 Csoport, az Atmedia, a Viacom, az AMC Networks, az AXN, a Discovery, a Story és a Viasat is.

 

„A Big Picture résztvevői szinte a teljes televíziós piacot lefedik, ezért az esemény egyedülálló lehetőséget kínál a hirdetők számára, hogy egy helyen, egy nap alatt tájékozódhassanak arról, mi várható jövőre. Az időzítése sem véletlen, november 12-re már nagyjából minden piaci szereplőnél kialakul az értékesítési politika, de még nem kezdik meg az éves tárgyalásokat. Ahogyan a múlt évben is volt nagy bejelentés az eseményen, arra számítok, hogy ez az idén sem marad el” – fűzte hozzá Kovács Krisztián.

 

A MEME elnöke rámutatott, hogy a nézőit sikerült megtartani a televíziónak – ezt mutatják a Nielsen Közönségmérés legújabb adatai is, amelyek szerint tovább nőtt az átlagos napi tévénézési idő -, és mivel a nézők számára vonzó ez a platform, az marad a hirdetők számára is. „Gyorsan, nagy tömegben így tudják elérni a fogyasztókat a hirdetők. A tévé szerepe nem csökkent és nem is megkérdőjelezhető a hirdetési piacon. Ráadásul öt éves lejtmenet után az idén már várhatóan nő a televíziós reklámköltés és ez a trend jövőre is folytatódhat” – hangsúlyozta Kovács Krisztián.

 

Az idei Big Picture-nek az Akvárium Klub ad helyszínt.

  • Megosztom