Újra Magyarországon cirkál a Google

A térképszolgáltatáshoz szükséges pontosításokat végző autók októberben kezdik a fotózást.

A Google Térkép az egyik legnépszerűbb, ha nem a legnépszerűbb térképszolgáltatás itthon. A népszerűség egyik titka a pontosság, ezt fejleszti most a Google – írja a Technet. A pontosítást végző autók ugyanolyanok, mint amelyekkel 2009-ben az Street View (utcakép) szolgáltatáshoz készítettek felvételeket, de most ilyen információgyűjtésre nem kerül sor. Az autók utcanév- és közlekedési táblákat, útjelzéseket és üzletek feliratait fogják fotózni. Már a járművek menetrendjét is közzétették, az autók október 19-én indulnak el.

 

A fejlesztők reményei szerint a jövőben Magyarországon is elindulhat az adatvédelmi biztos aggályai miatt késlekedő Street View szolgáltatás, de ezzel kapcsolatban a Google egyelőre még nem közölt részleteket.

A cég azzal indokolta a térképező autók elindítását, hogy az új képek segítenek a felhasználók által javasolt pontosítások, módosítások jóváhagyásában, továbbá a helyi vállalkozások, üzletek helyének meghatározását is tökéletesítik, amelyek így a térképen is pontosabban jelölhetők. Az elmúlt néhány évben felhasználók által készített fotókat adtak a térképhez, javították a két pont közötti navigációt, a helyi közlekedési vállalatokkal együttműködve egy kattintással elérhetővé tették a tömegközlekedési és forgalmi információkat – olvasható a technet.hu-n.

  • Megosztom