Újít a Burger King

Beszáll a Burger King legújabb üzletébe Warren Buffet, a világ leggazdagabb embereként számon tartott üzletember befektetési cége, a Berkshire Hathaway is. A gyorsétteremlánc felvásárolná a főleg fánkokat és kávékat kínáló kanadai Tim Hortons étkezőhálózatot. Buffet cége a Wall Street Journal információi szerint a kanadai vállalat felvásárlási árának 25 százalékát adná oda a Burger Kingnek.

A Berkshire Hathaway számára nem profilidegen az élelmiszeripar és -kereskedelem, hiszen jelenleg olyan nagy nevű cégben is érdekelt a befektetési cég, mint a Coca-Cola vagy a ketchupjairól híres Heinz. A Burger King és a Tim Hortons közötti üzlet részletei egyelőre nem ismertek, de elemzők szerint az amerikai cég akár a 10 milliárd dollárnál is többet fizethet a kanadai fánkláncért.

A Burger King hétfőn közölte, hogy felvásárolja a Tim Hortons hálózatot. Ha az üzlet megvalósul, a két cég közösen évi 22 milliárd árbevételre számíthat, összesen 18 ezer étteremmel rendelkezik majd és száz országban lesz jelen. A kanadai hálózat és a Burger King többségi tulajdonosa a 3G Capital sajtóértesülések szerint jelenleg tárgyalásokat folytat az adásvételről. A Tim Hortons Kanada legnagyobb fánk és kávézó hálózata, több mint 4500 étteremmel rendelkeznek az országban. Augusztusi közleményük szerint az idei évben várható profit meghaladja az elemzői várakozásokat.

A befektetők nagyon pozitívan reagáltak a felvásárlásról szóló hírekre, a két cég papírjai 3 százalékot erősödtek a tőzsdén – írta a napigazdasag.hu.

  • Megosztom