Újabb vetélytársat kapott a Google

A Yahoo! is beszáll a böngészőbizniszbe, csütörtökön mutatta be az Axis nevű böngészőt, vagy inkább kiegészítőt. Mert az Axist más böngészőkhöz, például Internet Explorerhez, Chrome-hoz, Firefoxhoz és Safarihoz lehet letölteni.

A Yahoo! célja, hogy a háromlépcsős keresési folyamatot lecsökkentse. A keresőszó begépelése, a találatok megnézése és az oldalra való rákattintás közül az Axis a középsőt hagyja ki, vagyis a keresőszó beütése után rögtön a találatra ugrik.

A felhasználók állítólag nyolcvan százalékban azonnal meg is találják azt, amit keresnek, a további húsz százalékban kell kutakodniuk a szöveges keresési eredmények között. Maga a kereső beépül a böngészőbe: miután a felhasználó telepítette a kiegészítést, a bal alsó sarokban megjelenik egy keresőmező, mellette egy csillaggal és egy home gombbal.

Az Axis könnyű átjárhatóságot ígér különböző eszközök között. Az eltett cikkeket könnyedén elő lehet venni tableten vagy telefonon is. Egyelőre csak ipades és iphone-os változata létezik, de már készül az androidos verzió is – írta az index.hu.

  • Megosztom