Újabb részletek a reklámadóról

Lesz nulla kulcsos adósáv a reklámadónál, igaz azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen értékhatárig szól majd a mentesség – többek között erről is beszélt ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. Az már tegnap kiderült, hogy a legfelső kulcs 5,3 százalék lesz.

 

“Valamilyen nulla kulcs valamilyen alsó értékhatárral majd szükséges lesz” – nyilatkozta ma reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök a reklámadóval kapcsolatban. A kormányfő elmondta azt is, hogy kevesli a javasolt 5,3 százalékos kulcsot, de “a közbölcsesség azt mondta, ez a legmagasabb kulcs így is Európában” – írja tudósításában az MTI.

 

Tegnap Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról, hogy a kormány azt javasolja azt Országgyűlésnek, hogy 5,3 százalék legyen a reklámadó maximális mértéke. Lázár János elmondta, hogy ebből az adónemből 7-8 milliárdos bevétellel számolnak.

 

Megjegyezte, hogy a magyar kis- és középvállalkozásoknak megpróbálnak segíteni, de e téren az Európai Bizottsággal is egyeztetniük kell.

  • Megosztom