Újabb részletek a Népszabadságról

Lenne érdeklődő a Népszabadságra, azonban a jelek szerint a tulajdonosnak nem az a célja, hogy megmaradjon a lap – többek között ezt nyilatkozta Gergely Márton, a napilap főszerkesztő-helyettese a német Der Standardnak az Index beszámolója szerint. A Népszabadság képviselői ma Bécsben tartottak sajtótájékoztatót.

 

Péntek délelőtt Bécsben sajtótájékoztatón számolnak be a Népszabadság munkatársai a lap helyzetéről – írja az Index. Az újságírók szeretnének ellátogatni a Népszabadságot kiadó Mediaworks Hungary Zrt. tulajdonosához, Heinrich Pecinához is a Vienna Capital Partners (VCP) épületébe.

 

Gergely Mártonnal, a Népszabadság főszerkesztő-helyettesével pénteken hosszú interjút közölt a Der Standard című német lap. Ebből többek között kiderült, hogy van érdeklődő a Népszabadságra, és ha a lap tulajdonosa hajlandó lenne eladni, akkor folytathatnák a tevékenységüket.

 

Gergely ugyanakkor úgy látta: a jelek szerint a cél nem az, hogy a Népszabadság megmaradjon. Annak ugyanis semmilyen gazdasági racionalitása nincs, hogy a lap újságíróinak munkaviszonya megmaradt, újságjuk nincs, de kapnak fizetést. Az újságírókat így “túszként” tartják fogva, mert nem dolgozhatnak máshova – derül ki az Index beszámolójából.

  • Megosztom