Újabb rádió került bajba

Havi másfél millió forint – ekkora összegre lenne szüksége a Rádió Q-nak a fennmaradáshoz. Két hónapjuk van arra, hogy előteremtsék a pénzt. Különben örökre elhallgat a rádió.

A fővárosi Rádió Q pár héttel ezelőtt jelentette be, hogy a rádió fennmaradása érdekében hallgatói anyagi támogatására számít.

Fiala János szerkesztő-műsorvezető a Hír24 kérdésére elmondta: az elmúlt másfél évben folytatott sikertelen tárgyalások és a rádió egyre aggasztóbb finanszírozási gondjai miatt döntött úgy, hogy a hallgatók segítségét kéri, és – a tulajdonos külön kérése és tudta nélkül – „magánakcióba” kezd. Fiala, bár konkrét időpontot nem tudott mondani arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi feltételek mellett meddig üzemelhet a rádió, hangsúlyozza: a probléma egyre sürgetőbb, és a bizonytalanság is egyre nagyobb.

Vadas Tamás, a Rádió Q tulajdonosa szerint havi 1-1,5 milliós fedezetre lenne szükségük ahhoz, hogy megmeneküljön a rádió. Ekkora összeget azonban saját zsebből már nem tud előteremteni. A tulajdosnos szerint, ha két hónap alatt nem sikerül valamilyen megoldást találniuk, illetve ha az azt követő, kényszer okozta technikai szünet sem hoz megoldást, akkor nem tehetnek mást, visszaadják a 99.5-ös frekvenciát – írta a hír24.hu.


Tags:

  • Megosztom