Újabb patinás lap netes változata lett fizetős

Csak előfizetéssel lehet mától hozzáférni a Die Welt internetes kiadásához a huszadik megtekintett cikk után. A konzervatív napilap az első jelentős német sajtótermék, amely pénzt kér az online kiadásban közölt tartalmakért.

 

A Die Welt a brit Financial Times és az amerikai The New York Times példáját követi – írja beszámolójában az MTI. Az olvasóknak az internetes kiadás teljes tartalmáért havi átalánydíjat kell majd fizetni. “A Die Welt azoké, akik értékelik” – idézi Jan-Eric Peterst, a lapcsoport főszerkesztőjét a tulajdonos, az Axel Springer lapkiadó vállalat keddi közleménye.

 

A nyomtatott kiadás előfizetőinek nem számolnak fel külön díjat, ők valamennyi digitális Die Welt-termékhez, így az okostelefonra és táblagépre fejlesztett alkalmazásokhoz is hozzáférnek. A közlemény szerint az online kiadásban bevezetett fizetős rendszer révén méltányos áron magas színvonalú szolgáltatást kínálnak a felhasználóknak. A minőségi újságíráshoz olyan üzleti modellt kell találni, amely a digitális korban is működőképes – hangsúlyozta Mathias Döpfner, az Axel Springer igazgatótanácsának elnöke.

 

A legolcsóbb előfizetési csomag havi 6,99 euróba kerül, a legdrágább ára pedig 14,99 euró. Az utóbbi csomagnak része a Welt am Sonntag, a lap vasárnapi nyomtatott kiadása, amely jóval bővebb a Die Weltnél, rendszerint 100-120 oldalas – írja tudósításában az MTI.

  • Megosztom