Újabb óceánjáró került bajba

Egy francia halászhajó elérte a Seychelle-szigetek közelében sodródó olasz óceánjárót, amelynek gépházában tűz ütött ki, és ezért működésképtelenné vált.

 

A két hajó kapitánya rádióösszeköttetésben van egymással, és hajnalra meghatározzák, hogy milyen segítséget nyújthat a halászhajó a sodródó tengerjárónak. Az elkövetkező órákban még egy hajó érkezik a Costa Allegrához, két vontatóhajó is elindult felé, továbbá a Costa Crociere egy repülőgépet küldött hozzá, fedélzetén 14 szakértővel, akik remélhetőleg megjavítják a meghibásodott hajómotort.

A Costa Crociere az a társaság, amelynek egy másik tengerjáró hajója, a Costa Concordia január 13-án zátonyra futott és felborult az olasz partoknál, Giglio szigetének közelében, 32 ember halálát okozva. Ezúttal az Indiai-óceánon haladó, 188 méter hosszú Costa Allegra szorult segítségre, miután a gépházban tűz ütött ki. A lángokat sikerült gyorsan eloltani, de a motor ezután már nem működött.

A hajó ekkor mintegy 200 tengeri mérföldre délnyugatra volt a Seychelle-szigetektől. Jelenleg a Seychelle-szigetekhez tartozó Alphonse-szigettől mintegy 20 tengeri mérföldre van. E piciny, mindössze két négyzetkilométeres sziget veszélyt jelent rá, mivel zátonyok veszik körül. Az óceánjáró hajón összesen 1049-en utaznak, közülük 413-an a személyzet tagjai – írta a gazdasagiradio.hu.

 

  • Megosztom