Újabb milliárdokhoz jut a magyar foci

Összesen közel 17 milliárd forintnyi támogatáshoz jut a magyar futball a TAO (társaság adókedvezmény) pénzek révén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki elnökségi ülésén született döntés szerint. Ismét csökkennek az amatőr klubok terhei, mivel az általuk fizetendő sportbaleset-biztosítási költség 90 százalékát az MLSZ átvállalja a TAO támogatási pénzek terhére.

Az MLSZ döntéshozói mintegy 750 amatőr egyesület pályázatát fogadták el, melyek révén a klubok összesen 8,8 milliárd forint támogatáshoz jutnak – írja beszámolójában az MTI. Az összeget működési költségekre, illetve kisebb részben tárgyi eszközök beszerzésére lehet fordítani. A döntéseknél elsősorban az számított, hogy melyik egyesület mennyi utánpótláskorú labdarúgót foglalkoztat.

 

A Társasági Adó-támogatásról szóló másik döntés értelmében “szigorú és átlátható értékelési rendszer alapján” 19 sportegyesület, szervezet összesen mintegy 8 milliárd forint értékű támogatásra lesz jogosult. Az egyesületek, amelyek között főleg az ország különböző területén található utánpótlásbázisok szerepelnek, a pénzt elsősorban infrastruktúra-fejlesztésre fordíthatják.

 

Szintén TAO-pénzhez kapcsolódó módosítás, hogy ismét csökkennek az amatőr klubok terhei, mivel az általuk fizetendő sportbaleset-biztosítási költség 90 százalékát az MLSZ átvállalja a TAO támogatási pénzek terhére. Ezáltal egy amatőr futballista után 1400 forint helyett mindössze 140 forintot kell fizetnie az egyesületének – derül ki az MTI összeállításából.

  • Megosztom