Újabb médiás lap indult

In Medias Res címen a sajtószabadságról és a médiaszabályozásról szóló tudományos folyóiratot indított a Complex Kiadó Kft. és a Médiatudományi Intézet. Az évente kétszer megjelenő lapban a hosszabb tanulmányok mellett a nemzetközi szakirodalomból is igyekeznek érdekesnek vélt cikkeket megjelentetni.

 

A lapban a média és szólásszabadságot érintő szakmai közérdeklődésre számot tartó és vitákat indító írások jelennek meg – írja az MTI. Tartalmilag sokszínű újságot képzeltek el a készítők, amely nyílt fórumként kíván szolgálni a gyakorlati kérdések megvitatásához.

 

A lapban a hosszabb tanulmányok mellett, a nemzetközi szakirodalomból is igyekeznek érdekesnek vélt cikkeket megjelentetni. A kiadvány szerkesztői hosszú távra terveznek.

 

A minőség garanciája az a tanácsadó testület, amely kívülről, objektíven tudja szemlélni a szerkesztőség munkáját. Jogtudósokat, szakértőket kértek fel erre a feladatra, köztük alkotmánybírákat és egyetemi professzorokat. Ők figyelmeztetnek arra, ha ideológiai kötöttség vagy dogma jelenne meg a lapban – derül ki az MTI beszámolójából.

 

Az In Medias Res első számát tegnap mutatták be, a következő száma decemberben jelenik meg. A folyóirat cikkeit a www.mediatudomany.hu weboldalon olvashatják az érdeklődők.

  • Megosztom