Újabb elbocsátások jönnek

Elküldi magyarországi munkavállalóinak ötödét a belga Janssen-Cilag. Az innovatív gyógyszerek forgalmazásával és klinikai kutatásával foglalkozó cég Magyarországon jelenleg közel 100 munkavállalót foglalkoztat.

 

A jelenlegi világgazdasági környezetben az innovatív készítmények társadalombiztosítási támogatása Magyarországon nehezen tervezhetővé vált – idézi az MTI a cég közleményét. Ennek egyik következménye, hogy az innovatív gyógyszerek forgalmazásával és klinikai kutatásával foglalkozó vállalat nem tudja megoldani a jelenlegi létszám alkalmazását.

 

“Ezt az intézkedést a vállalat működőképességének fenntartása, illetve a gyógyszereinkkel kezelt betegek, és a továbbra is munkaviszonyban maradó dolgozók érdekében kényszerültünk végrehajtani” – idézi a közlemény Andreas Woitosseket, a vállalat ügyvezető igazgatóját.

 

A magyarországi értékesítési rangsorban 11. helyet elfoglaló vállalat 2011-ben 12,3 milliárd forint értékben forgalmazott innovatív gyógyszereket, és 506 millió forintot költött Magyarországon klinikai kutatásra. Az anyavállalat az elmúlt öt évben több mint kétszázmillió forintot biztosított magyarországi civil szervezetek támogatására – derül ki az MTI beszámolójából.

 

A Janssen-Cilag innovatív termékeinek sorában számos onkológiai, központi idegrendszeri és biotechnológiai termék található.

  • Megosztom