Újabb 400 ember távozik a közmédiából

Egyelőre nem tudni, hogy a 417 főt érintő elbocsátás az egyes intézményeket milyen arányban érinti. Erről később döntenek.

 

Az MTI tudósítása szerint Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs vezetője úgy nyilatkozott: a szakszervezetekkel a bejelentést követő hetedik napon kezdődhetnek meg a tárgyalások az elbocsátásokról, és a megbeszéléseknek legalább 15 napig kell tartaniuk, így az alap mintegy egy hónap múlva közölheti az érintettekkel előzetesen az elbocsátás szándékát.

Hangsúlyozta: ahogy tavasszal, most ősszel is messzemenőkig be fogják tartani a munka törvénykönyve vonatkozó rendelkezéseit, és arra törekszenek, hogy akár az elbocsátások első körében, most is megállapodásra jussanak az üzemi tanácsokkal és a szakszervezetekkel a csoportos létszámleépítés körülményeiről.

A kommunikációs igazgató arról egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy az elbocsátások milyen arányban érintik a közmédia egyes intézményeit vagy az eltérő munkaterületeket. Mint mondta, erről az érdekképviseletekkel lefolytatandó konzultáció után tud beszámolni.

Tavasszal is volt már egy komolyabb elbocsátás a közmédiában, akkor  420-an távoztak összesen.

 

  • Megosztom