Újabb városokban indulhat a verseny a rádiós frekvenciákért

Nyíregyházán és Gyöngyösön is indulhat a verseny a rádiós frekvenciákért a Médiatanács döntése alapján, Körmenden viszont már az is kiderült, hogy eredménytelen lett a tender. Az NMHH a Mozi+ miatt a román társhatósághoz fordult, ami büntetést rótt ki a csatorna szolgáltatójára.

Véglegesítette egy gyöngyösi és egy nyíregyházi rádiós frekvencia pályázati felhívásait e heti – videokonferenciás – ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

A testület elvégezte az alaki vizsgálatokat a kereskedelmi jellegű Heves 93,7 MHz és a közösségi jellegű Siklós 88,6 MHz helyi frekvenciák pályázati eljárásaiban: előbbinél nyilvántartásba vette az M-Lite Kft.-t és hiánypótlásra szólította fel a Veszprém Rádió Kft.-t, utóbbinál pedig az egyedüli pályázó Karc FM Kft.-t.

Eredménytelennek nyilvánította a grémium a Körmend 99,8 MHz helyi kereskedelmi jellegű rádiós frekvencia pályázati eljárását, mert az egyedüli pályázó ajánlata alakilag érvénytelen volt.

A román társhatóság, a CNA egy az NMHH által továbbított bejelentés alapján ötezer lejes – mintegy 362 ezer forint értékű – bírságot szabott ki a Mozi+ szolgáltatójára. A TV2 csoporthoz tartozó adó a Z világháború című akció-horrorfilmet délután fél ötkor adta közre, 12 éven aluliak számára csak szülői engedéllyel vagy nagykorú felügyeletével ajánlva, pedig a film – horrorisztikus tartalma miatt – kizárólag a késő esti órákban kerülhetett volna műsorba. A román hatóság eljárását az tette szükségessé, hogy a Mozi+ csatorna médiaszolgáltatója a román joghatóság alá bejelentkezve végzi szolgáltatását Magyarország területére is.

  • Megosztom