Újabb sportos akcióban a Visa

Tovább bővíti a paralimpiai sportolók 2020-as Tokiói Paralimpiai Játékokra való felkészülésének támogatását a Visa. A 2020-as Tokiói Paralimpiai Játékok arany fokozatú támogatója öt paralimpiai sportolót szerződtetett a Team Visa tagjainak sorába, emellett a Japán Paralimpiai Bizottság Visa-kártyabirtokosok számára meghirdetett adománykiegészítő programjának elindítását is támogatja Japánban.

„A Paralimpiai Játékok óriási lehetőséget kínálnak az elkötelezett sportolók számára ahhoz, hogy mind a versenypályán, mind azon kívül megélhessék az álmaikat” – mondta Lynne Biggar, a Visa marketing és kommunikációs igazgatója. „Ezek a sportolók nap mint nap kijjebb tolják a határaikat, és csodálatos módon juttatják kifejezésre mindazt, amit a Visa márkaként képvisel. Büszkék vagyunk arra, hogy még több sportolót támogathatunk a 2020-as Tokiói Paralimpiára való felkészülésben.”

Több mint 30 éve aktív globális olimpiai partnerként, valamint a Paralimpiai Játékok első és legrégebbi (2003 óta) globális partnereként a Visa az eredetileg 2000-ben létrehozott Team Visa programjának keretében tovább folytatja a sportolók támogatását a számukra szükséges eszközökkel és erőforrásokkal. A Visa ismét szerződtette Oksana Masters paralimpiai terepsízőt, biatlonistát és evezőst (USA), valamint Daniel Dias paralimpiai úszót (Brazília), Aurélie Rivard paralimpiai úszót (Kanada), Monika Seryu paralimpiai kenust (Japán) és Hajimu Ashida paralimpiai atlétát (Japán).

A három különböző sportágban eddig nyolc paralimpiai érmet szerző Masters a 2020-as Tokiói Paralimpiai Játékokon egy negyedik sportágban – kerékpározásban – is versenybe száll az éremért. A sportoló 2018-ban elnyerte a Women’s Sports Foundation Az év sportolónője díját az egyéni sportok kategóriájában.

A Visa olimpiai és paralimpiai sportolóknak szóló támogatása azonban nemcsak a versenypályákra terjed ki. Az Olimpiai és Paralimpiai Üzletfejlesztési Program keretében a sportolók – például Kelly Crowley paralimpiai úszó- és biciklibajnok – a Visa olyan különböző üzleti területeit fedezhetik fel, amelyre más körülmények között talán nem lenne lehetőségük.

A 2020-as Paralimpiai Játékokra 537 versenyszámban 4400 sportoló nevezhető, ebből a nők kvótaszáma 1756, ami a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság szerint minden idők legmagasabb aránya A 2016-os Riói Paralimpiai Játékok ráadásul rekordmagas, 4,1 milliárdos nézőszámmal nézettségi rekordot döntöttek.

  • Megosztom