Újabb részletek Friderikusz műsoráról

Borbély Alexandra és Nagy Ervin is részt vesznek azon az időutazáson, amire Friderikusz Sándor új műsorában, az Életünk történetében repítik el a szereplőket – derült ki az RTL Klub produkciójának online sajtótájékoztatóján.

“Valami olyasminek lehetnek szemtanúi, amit még egészen biztosan nem láttak egyik magyar tévében sem. Egy valóságos időutazásra invitálom Önöket, de természetesen nem örök fiatalságot ígérek. Az viszont, hogy a nagyon is valóságos jövőben az emlékek megszépülnek-e, a jelen, vagy múlt tévedéseit helyre lehet-e hozni, hogy cipeljük-e a múltunk nyomait évtizedeken át, az biztosan kiderül ebből az új műsorból” – fogalmazott Friderikusz Sándor.

Az Életünk története házigazdája elmondta: vendégei olyan közismert párok, párosok lesznek, akik bátran mernek szembesülni azzal: mi vár rájuk 20, vagy akár 40 év múlva, de ők is csak a stúdióban tudják majd meg, mit hoz nekik és a párjuknak a jövő.

Friderikusz Sándor azt is bejelentette, hogy a Csobot Adél – Istenes Bence páros mellett Borbély Alexandra és Nagy Ervin is a műsor vendége lesz.

„Az Életünk történetében a mindannyiunk által ismert kedvelt embereknek annyira más arcát ismerhetjük meg, hogy az felülírja majd mindazt, amit eddig korábban gondoltunk és tudtunk róluk. Kolosi Péter szerint az Álarcos énekes extrém, merész, a szereplőket tökéletesen elrejtő maszkjai után különleges élmény lesz látni ezeket a valóságot felfedő, sokszor hátborzongatóan élethű, legkevésbé sem ál-arcokat” – mondta el Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója.

Máté Krisztina, az Életünk története producere megjegyezte: a formátum eredeti, holland adásait négy éve 1,2 millió ember látta, nem sokkal később pedig már elkészült a műsor Németországban, Lengyelországban, Lettországban is – hasonló, vagy még nagyobb sikerrel. “Ha arra gondolok, amikor az egyik német adásban Boris Becker meglátta a gyönyörű feleségét negyven évvel idősebben és elakadt a szava, nem az elmúlás átélése okozta a katarzist, hanem az, amikor rádöbbent, hogy mi minden vár még rá, és hogy akkor lesz minden ilyen, ha addig minden a legnagyobb rendben lesz” – mondta Máté Krisztina.

Nyári Gábor, az Életünk története kreatív producere a műsor leglényegesebb kellékeiről: a maszkokról osztott meg kulisszatitkokat. Elmondta: az élethű jövőbeni arcokat a maszkmesterek több hónap alatt készítik el és annyira kidolgozottak, élethűek, hogy az egymás arcának minden rezdülését jól ismerő pár közelről látja egymást, nem veszik el az illúzió és valóban bele tudják élni magukat abba, hogy 20 vagy 40 év múlva találkoznak.

“A szereplők felmenőit, családi fotóikat, történeteiket hónapok óta kutatják a műsor szerkesztői, a maszkmesterek munkáját plasztikai sebész és gerontológus is segítette, hogy ne karikatúra-szerűen jelenjenek meg a szereplők karakter-jegyei a nézők előtt, hanem annyira valóságosan, hogy mindnyájan elhiggyük: látjuk a jövőt” – fogalmazott Nyári Gábor.

A kreatív producer kiemelte: hogy a műsor résztvevői öregített önmagukkal csak a stúdióban, Friderikusz Sándor jelenlétében találkoznak, és szintén itt szembesülnek a saját arcukkal is.

A műsorhoz kiemelt partnerként csatlakozott az Allianz Hungária Zrt. és a Goodwill Pharma Kft. Az Életünk története november 1-től minden vasárnap 21:20-tól látható az RTL Klubon, a televíziós adást követően pedig visszanézhető az RTL Most platformon.

  • Megosztom