Újabb rekordok a Duna House Groupnál

2020. harmadik negyedéve a visszapattanásról szólt a Duna House Group-nál. A kijárási korlátozások következtében az év első felében megcsappant ingatlanközvetítési volumenek Lengyelországban és a Cégcsoport egészét tekintve is mindenkori rekordokat értek el a negyedév során. Az idei év a COVID-válság hatására megmutatta a Csoport diverzifikált tevékenységeiben rejlő erőt, hiszen az ingatlan- és hitelpiacot, valamint az egyes országokat eltérő mértékben és ütemben érintette a járvány, kisimítva ezáltal annak hatásait.

Magyarországon a lakóingatlan piac a tavalyi szinteken kezdte az évet, majd a COVID-19 járvány kapcsán hozott kijárási korlátozások hatására drasztikusan visszaesett március utolsó két hetében, a hónap utolsó hetében 67%-os zuhanást produkálva év/év alapon. A volumenek május végére zártak vissza a tavalyi szintekre. A Csoport franchise ingatlanközvetítői hálózata összesen 2,2 milliárd forintos jutalékvolument elérve már 7%-os növekedésről tud beszámolni 2019. harmadik negyedévéhez képest. A saját irodák volumene még mindig elmarad 20%-kal a tavalyi év harmadik negyedévétől, de meghaladja az idei első és második negyedévi volument is. A hitelezés újra magára talált és közelíti a COVID előtti szinteket.

Lengyelországban erős organikus növekedési fázisban érte a Csoportot a COVID-19, így bár a megszorítások pár nappal hamarabb kezdődtek, mint Magyarországon, a volumenek mégis kisebb mértékben csökkentek a második negyedév során év/év összehasonlításban. Az év harmadik negyedévében tapasztalható visszapattanáson túl új csúcsot értek el a lengyel franchise hálózat jutalékbevételei, 25%-kal meghaladva az egy évvel korábbi szinteket. A lengyel saját irodák teljesítménye is visszaugrott a 2019. harmadik negyedévi volumen-szintre. Hitelezésben az Alex T. Great felvásárlása következtében növekedni tudott a Cégcsoport, év/év alapon 23%-kal bővült a közvetített hitelek folyósított szerződéses összege, ugyanakkor a megelőző negyedévekhez képest még csökkenés volt tapasztalható.

  • Megosztom