Újabb rádiós döntések születtek

A Médiatanács közzétette a Dunaújváros 99,1 MHz rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, elvégezte a Dél-Budapest 90,9 MHz pályázatának alaki vizsgálatát és hozzájárult az adáskezdés hatvan napos halasztási kérelmeihez a Pécs 101,7 MHz-en és a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz-en.

A Médiatanács közzétette honlapján a Dunaújváros 99,1 MHz rádiós frekvencia közösségi jellegű pályázati felhívásának tervezetét, amelynek nyilvános meghallgatását várhatóan december 19-én tartja a hatóság.

A Dél-Budapest 90,9 MHz-es körzeti rádiós pályázati eljárás alaki vizsgálatának keretében a testület hiánypótlásra szólította fel az egyedüliként pályázó Magyar Jazz Rádió Kft.-t.

Hozzájárult a tanács, hogy a P1 Rádió Kft. és a B&T Szolgáltató Kft. – hatvan nap halasztással – legkésőbb január 28-án kezdje meg médiaszolgáltatását a Pécs 101,7 MHz körzeti, valamint a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi frekvenciákon.

A budapesti vételkörzetű Rock FM kevesebb közszolgálati műsorszámot tett közzé a törvényi előírásokhoz képest, ezért a Médiatanács felhívta a rádió szolgáltatóját a jogszerű magatartásra és a jövőbeni jogsértésektől való tartózkodásra.

  • Megosztom