Újabb rádiók és tévék fizethetnek

Médiafelügyeleti döntéseket hozott a Médiatanács: a vállalttól eltérő műsorsugárzások és burkolt reklám büntetett a grémium.

A siófoki székhelyű Rádió Balaton egy januári adáshét vizsgálata alapján kevesebb közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámot sugárzott szerződéses vállalásaihoz képest, ezért a médiaszolgáltatóra a testület 110 ezer forintos bírságot szabott ki. A Kecel, Solt és Baja területén működő Gong Rádió, illetve a Csongrádon hallható Gong FM 87,6 szolgáltatójára 80 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a Médiatanács, mert a két rádió egy-egy év eleji adáshét vizsgálata alapján szintén kevesebb saját műsoridőt, szöveget, közszolgálati, helyi közéleti és helyi mindennapi élettel foglalkozó műsort, több ismétlést – valamint a Gong Rádió kevesebb hírműsorszámot is – tett közzé, mint amit a szerződésükben vállaltak.

A budapesti d1TV szolgáltatójára 40 ezer forintos bírságot rótt ki a Médiatanács, mert az Életmód Magazin című műsor egy januári adásában négyszer, ismételten burkolt reklámot tett közzé egy sminkiskoláról. A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

  • Megosztom