Újabb milliók a Médiatanácstól

Nyolc tévé, illetve rádió 15,7 millió forintos műszaki fejlesztési pályázatának támogatásáról döntött a Médiatanács, és meghirdette a jövő évi Escher Károly ad-hoc pályázatot is 20 millió forintos keretösszeggel.

Nyolc közösségi és kisközösségi médiaszolgáltató jutott összesen 15,7 millió forint támogatáshoz a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában a műszaki fejlesztési pályázat idei harmadik fordulójában. Öt televízió korszerűsítheti eszközparkját: a Füred TV, a vecsési WTV, a Városi TV Mohács, valamint a fővárosi Apostol TV és a hatoscsatorna. A sikeresen pályázó három rádió a Rádió Törökszentmiklós, a fővárosi Klubrádió és a Dunakanyarban fogható Mária Rádió Ibolya.

A testület 20 millió forintos kerettel kihirdette a mecenatúraprogram váratlan események helyszíni forgatási költségeire hetente pályázható 2018-as Escher Károly-pályázatát, amelynek első beadási határideje 2018. január 9-e, 12 óra. Pályázatonként maximum kétmillió forint nyerhető el, és annak a filmnek a tervével, amelyhez a forgatott anyagot készítették, a támogatottnak pályázni kell majd a Médiatanács dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmes pályázatán is. A testület a 2017-es pályázati keretösszeget – 10-10 millió forintot – a 2017-es dokumentumfilmes Ember Judit-, illetve az ismeretterjesztő filmes Kollányi Ágoston-pályázatok harmadik fordulóira csoportosította át.

  • Megosztom