Újabb megállapodás a Siemens és a BME között

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Siemens a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME). A cég már húsz éve támogatja az egyetemet, a szeptemberben kezdődő tanévre kötött együttműködési megállapodást szerdán írták alá Budapesten, Joe Kaeser, a Siemens AG globális elnök-vezérigazgatója jelenlétében.

A Siemens 2018-ban többek között kiír egy hallgatói versenyt, idén ez alapján nyújtják majd a támogatást az elektromos repüléshez kapcsolódó, műszaki és kreatív szempontból legizgalmasabb kezdeményezéseknek. Emellett egyetemi és diákprojektek infrastrukturális támogatásában vesznek részt, segítik a hallgatók gyakornoki helyekhez és állásokhoz való hozzáférését, illetve továbbra is támogatják az egyetemi kiadványokat, innovatív hallgatói ötleteket, programokat – írja az MTI a társaság közlése alapján.

A vállalat és az egyetem együttműködése a két évtized alatt számos innovatív hallgatói kezdeményezés megvalósítására adott lehetőséget, amelyek gyakran nemzetközi megmérettetéseken is jól szerepeltek, például a 2012-es Solar Decathlon Europe innovációs versenyen három kategóriában is dobogós lett a BME fiataljainak saját tervezésű szolárháza.

Az együttműködési megállapodás aláírásán Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: nem mindennapi, hogy két szervezet két évtizeden keresztül folyamatosan együttműködik. “Ezért is értékes az egyetemmel folytatott partnerség, hiszen a magas színvonalú szakképzéssel és a tehetségek szakmai támogatásával közösen teremtünk értéket az egyetem hallgatóinak, az egyetemnek, a hazai iparnak és egyben Magyarországnak is”.

Joe Kaeser, a Siemens AG globális elnök-vezérigazgatója az aláírás alkalmából előadást tartott az egyetemen, amelyen a többi között hangsúlyozta: “a jövő alakulására akkor lehetünk a legnagyobb hatással, ha élen járunk az innovációban”.

  • Megosztom