Újabb lehetőség startupoknak

Képzéseket biztosít, a promotálásban segít és partnerekkel köti össze a résztvevőket a kontinensen átívelő Startup Europe program, melyet öt szervezet valósít meg: az F6S, a TNW, a Design Terminal, a Growth Tribe és a TechChill. A programra jelentkezni már lehet, egészen április 30-ig.

Az EU által finanszírozott X-Europe program célja, hogy vezető európai deeptech startupok fejlődését ösztönözze magas minőségű képzési programjával és egyéb szolgáltatásokkal. A vállalkozásoknak segítséget nyújt abban is, hogyan kerüljenek kapcsolatba befektetőkkel, vállalatokkal és kormányzati szereplőkkel. Az X-Europe-ot öt, az európai startup ökoszisztémában vezető szerepet betöltő szervezet indította el: az F6S, a TNW, a Design Terminal, a Growth Tribe és a TechChill.

A program első köre a HealthTech-re és a BioTech-re összpontosít, és arra törekszik, hogy 2020. május és november között 25 startupnak adjon lendületet befektetői és nagyvállalati kapcsolatépítéshez, képzések és promóció segítségével. Az X-Europe célja továbbá az is, hogy Európa-szerte kapcsolja össze az ökoszisztémákat, és tegye lehetővé a vállalatok és a tőke szabad áramlását a kontinensen. A program összes szolgáltatása ingyenes a résztvevők számára, a Startup Europe-nak köszönhetően.

A 25 kiválasztott deeptech startup az alábbi szolgáltatásokat kapja:

● Ingyenes részvétel és bemutatkozási lehetőség az amszterdami The Next Web konferencián, 2020. október 1-jén és 2-án

● Összekötés befektetőkkel

● Partnerség kiépítése vállalatokkal – a startupok megoldása lehet a válasz a vállalatok kihívásaira

● Egyéni mentorálás

● Álláslehetőségek és tehetségkutatás

● Médiafigyelem

● Csatlakozási lehetőség a Design Terminal Akcelerátor Sprinthez és hozzáférési lehetőség a TechChill és a TNW közösségi inkubátorjaihoz és irodáihoz

A személyes programelemek ősszel indulnak, addig online formában, otthonról lehet csatlakozni a programhoz.

További információkat az X-Europe weboldalán vagy a projekt közösségi platformjain, Twitteren, LinkedInen és Instagramon lehet olvasni.

A projektet az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatja.

  • Megosztom