Újabb fordulat az Indexnél

Megszüntetik Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát az Indexnél, a szerkesztőséget továbbra is ő vezeti – értesült a 444.hu. A mai állománygyűlésen kiderült az is, hogy a hírportál működésének jelentős átalakítását célzó elképzelést, ami alaposan felborzolta a kedélyeket, nem tárgyalja az igazgatóság, az azt beterjesztő tanácsadóval pedig megszüntetik az együttműködést.

A 444.hu beszámolója szerint az Index szerkesztőségében ma délelőtt tartottak értekezletet, amin a szerkesztőség tagjai mellett Pusztay András, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, illetve Bodolai László, a céget birtokló alapítvány kuratóriumának elnöke vettek részt. Az állománygyűlésen Bodolai László tájékoztatta az újságírókat a helyzetről. Elmondta, hogy a hírportál működését jelentősen átalakító koncepció beterjesztőjével, Gerényi Gáborral megszüntették az együttműködést.

Közölte azt is, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát is megszüntetik, mivel belső döntésekkel kapcsolatban írt a nyilvánosság előtt. Mint arról az mmonline.hu is beszámolt, egy olyan elképzelés merült fel, amely szerint egyes rovatokat kiszerveztek volna külsős cégekbe, ezek foglalkoztatták volna az újságírókat, és az Index vezetése tőlük rendelte volna az anyagokat.

Dull Szabolcs egyelőre marad főszerkesztő, a 444.hu azonban arról írt, hogy elképzelhető, hogy a vezérigazgató, Pusztay András távozik. Az biztos, hogy átalakul az Index.hu Zrt. igazgatósága, a kérdés már csak az, hogy milyen változás lesz, sikerül-e megnyugtató választ adni a szerkesztőség aggodalmaira, vagy esetleg erősödik Vaszily Miklós pozíciója, aki az Index sales housa, az Indamedia résztulajdonosa.

  • Megosztom