Újabb botrány a YouTube videók miatt

Több nagy márka, köztük a Mars és az Adidas is úgy döntött, hogy felfüggeszti kampányait a YouTube-on, miután hirdetéseik olyan videók mellett jelentek meg, amiket pedofilok is előszeretettel néznek.

Újabb tiltakozási hullámot indított el a nagy márkák körében az, hogy a YouTube nem megfelelő környezetben helyezte el a reklámjaikat. A The Times beszámolója szerint a hirdetések olyan videók mellett jelentek meg, amelyeken gyerekek láthatók fürdőruhában, vagy fehérneműben. Habár ezek a filmek nem illegálisak – és sokszor maguk a fiatalok töltik fel a videómegosztó oldalra -, odavonzza a pedofilokat is, akik viszont arra használják a kommentelési lehetőséget, hogy illegális módon használják fel ezeket a felvételeket.

Az eset miatt az Adidas, a Mars, a HP, a Diageo, a Cadbury, a Deutsche Bank és a Lidl is felfüggesztette kampányait a YouTube-on. A Mars azt nyilatkozta az ügy kapcsán a Sky News-nak, hogy valamennyi Google kampányukat is beszüntették átmenetileg és az internetes óriáscéggel, valamint médiavásárló ügynökségükkel azon dolgoznak, hogy „megértsék, mi siklott félre”.

A YouTube ahogyan várható volt, már elnézést kért az ügy miatt és közölték, hogy dolgoznak a probléma megoldásán.

Idén tavasszal szintén komoly botrány volt amiatt, hogy nagy márkák hirdetései nem megfelelő környezetben – akkor szélsőséges tartalmak mellett – jelentek meg a videómegosztó portálon. Erről itt olvashat bővebben.

  • Megosztom