Újabb átrendeződés a médiapiacon?

Simicska Lajos elvileg szinte minden érdemi üzleti érdekeltségétől megválik, és ismeretlen áron eladja ezeket régi üzlettársának.

Az általuk megjelentetett közlemény szerint Nyerges Zsoltnak adja át érdekeltségeit.

Dr. Nyerges Zsolt megvásárolja dr. Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A kivásárlásra annak figyelembevételével kerül sor, hogy dr. Nyerges Zsolt az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt. A szükséges versenyhivatali eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal eljárásrendjének megfelelően megindítjuk.

A vételár és a szerződések tartalma üzleti titok lesz, ezeket később sem hozzák nyilvánosságra.

Simicska Lajoshoz, az adóhivatalunk korábbi elnökéhez, a Fidesz pártpénztárnokához és a NER-értékrendű Magyarország egyik fő kialakítójához egész korszak kötődik, amikor a Fideszben már majdnem Orbánéhoz mérhető lehetett a hatalma.

Bár Simicska Lajos nyíltan 2015-ben szakított régi bizalmasával, Orbán Viktor kormányfővel, a nagy szavak ellenére az utóbbi időben úgy nézett ki, hogy talán mégsem olyan látványos az ellentét. Bár összességében Simicskának nem megy már úgy a bolt, mint régen, 77 milliárd forintos becsült vagyonával a 13. leggazdagabb magyarnak saccolták legutóbb – írta az index.hu.

  • Megosztom