Új vezető a Népszava kiadójánál

Mátray Mihály lett Népszava és a Vasárnapi Hírek kiadója, a XXI. Század Média Kft. ügyvezető igazgatója a 24.hu beszámolója szerint. Mátray ügyvezetői jogviszonya az Igazságügyi Minisztérium cégnyilvántartási rendszere alapján már július 11-től hatályos, de csak augusztus 16-án jegyezte be a cégbíróság a változást.

 

A kft.-nél néhány nappal azelőtt került sor az új ügyvezető kinevezésére, hogy a cég korábbi irányítója, Horváth László újságíró, a Szabad Föld főszerkesztője, a Geoholding Zrt. és az azóta bezárt Marga Étterem tulajdonosa július végén egy gyors lefolyású, gyógyíthatatlan betegség következtében mindössze 63 évesen elhunyt – írja összeállításában a 24.hu.

 

Az új vezető, a 62 éves Mátray Mihály korábban a Vasárnapi Híreket megjelentető Geomédia Zrt. vezérigazgató-helyettese, majd a 2016-os tulajdonosváltástól vezérigazgatója volt.

 

A XXI. Század Média Kft. nevű budapesti kiadóvállalat tavaly szeptemberben alakult meg. A cég átvette a Népszava és a Vasárnapi Hírek kiadási jogait a Népszava Kft.-től és a Geomédiától.

 

A Vasárnapi Hírek és a Népszava kiadója a 2016-os, szeptembertől december végéig tartó törtidőszaki pénzügyi évet 71 millió forint nettó értékesítési árbevétel mellett 52,5 millió forint veszteséggel zárta adózás után.

 

A Népszava idén május végén főszerkesztőt váltott, így Németh Péter tizenöt év után már nem irányítja a lapot. A távozás körülményeiről meglehetősen ellentmondásos nyilatkozatok voltak Puch László és Németh Péter részéről. Egyébként ugyancsak idén, de már januárban távozott a Vasárnapi Hírek főszerkesztője, Gál J. Zoltán is – írja a 24.hu.

  • Megosztom