Új vezető a Heinekennél

José Matthijsse vezeti március 15-től a Heineken cég magyarországi leányvállalatát. Az új vezérigazgató Haitiről érkezett Magyarországra, ahol négy évig dolgozott a holland társaság helyi érdekeltségének vezetőjeként.

 

Egyik legjelentősebb feladata előző állomáshelyén a helyi beszállítókkal – elsősorban farmerekkel – kialakítandó szoros együttműködés, a termelési láncba integrálásuk volt. Ebben kiemelkedő sikereket ért el, csakúgy, mint a vállalat stratégiájának fejlesztésében, amelynek eredményeképpen a márkaportfólió kiváló termékeket kínál a fogyasztóknak és remek üzleti lehetőséget a partnereknek. A márkák üzleti sikerei nagymértékben hozzájárultak a beszállítók növekedéséhez is.

 

José Matthijsse 2000-ben csatlakozott a Heinekenhez Hollandiában, és számos területen dolgozott három kontinensen, a gyártás, kereskedelem és cégvezetés területén. Haiti előtt a Kongói Demokratikus Köztársaságban, kereskedelmi igazgatóként tevékenykedett.

 

„Nagyon örülök, hogy a pályafutásomat Magyarországon folytathatom, mivel két sörgyárunkkal jelentős szereplői vagyunk a magyar gazdaságnak” – mondta el az új vezérigazgató. „A magyar gazdaság és helyi beszállítók érdekében indított kezdeményezéseket, például azt, hogy legnépszerűbb márkánkat, a Sopronit kizárólag magyar árpából készítjük, különösen örömmel hallottam, mivel hiszek abban, hogy ebből mindenki profitál.”

 

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a helyi közösségek támogatásának milyen fontos szerepe van egy cég életében. Ő maga nagyon hisz a helyi beszállítók és közösségek fejlesztésében. Személyes tapasztalatát abból az együttműködésből meríti, amellyel 2013-ban sikerült a Clinton Globális Kezdeményezés alapítvánnyal elérnie, hogy a haiti gazdák a termésátlagaikat növeljék, és ezáltal még több embernek kínáljanak stabil megélhetést.

 

„Meggyőződésem, hogy a családommal együtt remekül fogjuk érezni magunkat Magyarországon, hiszen amit eddig láttam az országból, az arra utal, hogy mind Budapesten, mind Sopronban és Martfűn nagyszerű lehetőségek vannak a kikapcsolódásra gyerekekkel” – említette meg Matthijsse asszony, aki férjével és két kisfiával költözik hazánkba.

 

A vezető Joris Huijsmans vezérigazgatót váltja a HEINEKEN Hungária élén, aki 2014 óta vezette a vállalatot.

  • Megosztom