Új vezető a Designworks-nél

Oliver Heilmer a Designworks új elnöke. A BMW utastér-tervezési részlegének korábbi vezetője 2016. augusztus 1-jétől vette át a tisztséget. Elődje, Laurenz Schaffer a BMW Group dizájnrészlegének vezető pozíciójában dolgozik tovább.

 

2016. augusztus 1-jei hatállyal Oliver Heilmer vette át a BMW Group teljes körű leányvállalataként működő Designworks abszolút irányítását. A művészeti tanácsadásra és innovatív formatervezésre szakosodott kreatív ügynökség új elnöke a BMW müncheni székhelyén működő utastér-tervezési részleg vezetői székéből költözött át a Designworks Los Angeles-i központjába. Oliver Heilmer 2013 óta irányította a bajor gyártó négykerekű járműveinek utastér-kialakításáért felelős divízióját.

 

A Designworks egy jövőbe mutató, innovációkkal dolgozó kreatív tanácsadó ügynökség, akinek munkái számtalan iparágra kiterjednek. Látványos megoldásaival a Designworks a mobilitás egyszerűsítésén, a termékek funkcionalitásának előtérbe helyezésén és a felhasználói élmény erősítésén fáradozik, miközben partnereit márkastratégiai és arculatépítési tanácsokkal is segíti. Elnöki pozíciójában Oliver Heilmer a Designworks teljes vállalati stratégiáját irányítja, miközben felügyeli az Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában működő stúdiók működését és a dizájntervező csapatok vezetőiből álló menedzsment elnöki tisztségét is betölti. A stafétabotot az új vezető Laurenz Schaffer-től vette át, aki 2009 óta igazgatta elnökként a Designworks nemzetközi csapatát, 2016. augusztus 1-jétől pedig a BMW Group dizájnrészlegének vezető pozíciójában dolgozik tovább.

 

A Designworks egy kreatív arculat-tanácsadó vállalat, amelyet 1972-ben alapítottak a kaliforniai Malibuban. Miután 1995-ben a BMW Group felvásárolta, művészeti tanácsadásra és innovatív formatervezésre épülő portfóliójával a Designworks anyavállalata mellett számos nemzetközi hírű, autóiparon kívüli ügyfelét segítette üzleti növekedéshez. Olyan ügyfeleinek köszönhetően, mint a BMW, a MINI, a Rolls-Royce, a HP, a Microsoft, a Corsair, a Coca Cola, az Embraer, a Neil Pryde, a John Deere, a Siemens Trains és a Singapore Airlines, a Designworks számos iparágban átfogó tapasztalatra tett szert, a számítástechnikától és a szórakoztató elektronikától kezdve, a repülőgép-szolgáltatásokon, az egészségügyi szektoron és a környezetvédelmi ágazaton keresztül, egészen az életmód és a sport területéig. Kaliforniában székelő központja mellett a Designworks Münchenben és Sanghajban is működtet egy-egy stúdiót, globális hálózatában pedig több mint 130 szakembert foglalkoztat. A csapatban tervezők, modellezők, mérnökök, dizájnstratégák, felület-, szín- és anyagspecialisták, valamint fenntarthatósági szakértők és szaktanácsadók dolgoznak együtt, összesen nem kevesebb, mint huszonöt nemzetből.

  • Megosztom