Új vezérrel folytatja a Richter

November elsejétől Orbán Gábor lesz a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, a céget 25 évig irányító Bogsch Erik igazgatósági tag marad és az igazgatóság elnöki tisztségét is megtartja. Az igazgatóság november 1. napjával felkérte továbbá Bogsch Eriket a kereskedelem, a nemzetközi és a kormányzati kapcsolatok közvetlen felügyeletére a társaságnál.

 

A személyi változásokról a Richter igazgatósága az október 2-án megtartott ülésén döntött – idézi az MTI a társaság közleményét. Az ülésen egyúttal értékelték a társaság eddigi eredményeit, és megállapították, hogy a Richter előtt álló kihívás abban áll, hogy a fokozatosan egyre kompetitívebbé váló generikus és branded piacokon innovatív termékportfólióval ellensúlyozható legyen a kieső forgalom és fenntartható legyen a növekedési pálya.

 

A célok elérése érdekében két egyformán fontos, de egymástól nagymértékben különböző vezetői feladatot kell párhuzamosan ellátni a Richternél. Az egyik lényege, hogy egyre hatékonyabban és korszerűbben kell működtetni a meglévő ellátási láncot a hagyományos piacok felé. A fejlesztés, gyártás, minőségbiztosítás, logisztika területén továbbra is versenyképesnek kell maradnia a cégnek.

 

A másik vezetői feladat a társaság közleménye szerint a specialty pharma irányba megkezdett építkezés folytatása a nyugat-európai és tengerentúli piacokon létrehozott kereskedelmi hálózatok fejlesztésével, valamint a magas hozzáadott értékű, túlnyomórészt innovatív termékportfólió folyamatos bővítésével. Ebben az esetben egyebek mellett erősíteni kell a partnerekkel folyamatban lévő együttműködéseket, fel kell kutatni további akvizíciós célpontokat és új partneri megállapodásokra is szükség van a kereskedelem és a fejlesztés területén.

 

A Richter Gedeon Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A papír a hétfői tőzsdenapot 1,8 százalékos emelkedéssel, 6668 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 7296 forint, a legalacsonyabb 5622 forint volt.

  • Megosztom