Új vezér a Telenornál

A Telenor csoport Alexandra Reichet nevezte ki a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatójának. Az oszták szakember Christopher Laskát váltja, aki szeptembertől Szingapúrban folytatja pályafutását.

A cég közleménye szerint Alexandra Reich legkésőbb november 1-jétől veszi át a Telenor Magyarország vezetését, és a nemzetközi Telenor csoport felső vezetésének is tagja lett.

Alexandra Reich 1963-ban született, osztrák állampolgár. A Telenorhoz a Swisscomtól érkezik, ahol 2009-től dolgozik, 2014 óta a mobiltávközlési üzletág vezetője volt.

Christopher Laska, aki 2011 januárja óta volt a Telenor Magyarország vezérigazgatója, szeptembertől Szingapúrban folytatja karrierjét a Telenor csoport ázsiai regionális vezetőségében. Befolyását mutatja, hogy lapuink, a Marketing&Media Top 50 – A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban listán az idén a 26. helyet szerezte meg.

A 3,5 millió egyéni és céges előfizetőt kiszolgáló Telenornak több szempontból is jelentős befolyása van a médiapiacra. A Kantar Media adatai szerint a társaság 2015-ben a 12. legnagyobb hirdetőnek számított Magyarországon, a távközlési cégek közül pedig a Magyar Telekom után a második legjelentősebb reklámköltő volt.

2013 novemberében a MyTV nevű OTT-szolgáltatásukkal a műsorterjesztői piacra is beléptek, amely idővel komoly konkurenciát jelenthet a kábelszolgáltatóknak. Különösen azután, hogy áprilistól már nemcsak a Telenor ügyfelei, hanem bárki előfizethet a szolgáltatásra. A MyTV-nek már több mint százezer előfizetője van, és a következő időszakban ennek duplázódását várják.

  • Megosztom