Új vezér a Főgáznál

Augusztus elsejétől határozatlan időre Laczó Sándort választották meg a Főgáz Zrt. új vezérigazgatójának.

A tájékoztatás szerint az új tulajdonosok a zrt. július 18-i közgyűlésén tettek javaslatot az új vezérigazgató személyére, miután a korábbi vezérigazgató, Koncz László máshol folytatja pályafutását.

Laczó Sándor – aki Főgáz Zrt. igazgatóságának elnökhelyettese is – eddig a cégcsoport vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, vegyipari gépészmérnök és jogász végzettségű szakemberként több évtizedes vezetői szakmai tapasztalatot szerzett a gázipar területén. Pályája során többek között a GDF SUEZ Csoport és jogelődjei magyarországi vállalatainak vezérigazgatói pozícióját töltötte be, valamint számos nemzetközi- és hazai szakmai, illetve tudományos szervezet tagja – írták.

Az állami tulajdonú MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a német RWE-től az idén áprilisban vásárolta meg a Főgáz Zrt. kisebbségi részvénycsomagját 41 milliárd forintért. Az akkori tájékoztatás szerint a hatósági jóváhagyásokat követően a fővárosi gáztársaság 49,83 százalékos részvény-adásvételi tranzakciója lezárult.

Az MVM Zrt. közgyűlésének korábbi döntése értelmében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. mint az MVM Zrt. legnagyobb tulajdonosa, a Magyar Állam képviseletében 41 milliárd forint tulajdonosi kölcsönt nyújtott a tranzakció teljes körű finanszírozásához, amelyet az év folyamán tulajdonosi tőkeemelésből refinanszíroznak.

A Főgáz csoport több mint kétmillió embert lát el földgázzal Budapesten és környékén, valamint az ország 10 megyéjében.

  • Megosztom