Új üzletág a Mediaworkstől

Napilap üzletágat indított a Mediaworks, amely ezzel közös irányítás alá szervezte Magyarország legnagyobb elérésű napilap-portfólióját. Az üzletág vezetője Hanák Tamás lesz.

A hatékonyabb működés és a cégcsoport portfóliójában rejlő potenciálok jobb kihasználásának érdekében a vállalat új szervezeti egységet hoz létre Napilap üzletág néven, amely a korábban elkülönülten működő Közéleti és Gazdasági, Regionális és Sport üzletág összevonásával jön létre. A Napilap üzletág vezetője Hanák Tamás, aki új pozíciója mellett megtartja a Népszabadság Zrt.-ben és a Zöld Újság Zrt.-ben betöltött pozícióját is.

Hanák Tamás a Mediaworks Hungary Zrt. megalakulása óta a vállalat Közéleti és Gazdasági Üzletágának az igazgatói posztját töltötte be. 2006-tól dolgozik a Népszabadság Zrt.-nél előbb mint hirdetési igazgató, majd kereskedelmi vezérigazgató-helyettes és általános vezérigazgató helyettes.

A többek között nyolc megyei napilapot, a Grátisz lapcsoportot, a Népszabadságot, a Világgazdaságot, a Nemzeti Sportot, valamint a napilapokhoz kapcsolódó időszaki kiadványokat és online portálokat magában foglaló Napilap üzletág a vállalat legnagyobb szervezeti egysége, mintegy négyszáz munkavállalójával.

Az üzletág-igazgató munkáját a jövőben új feladatkörben Póré László mint regionális lapigazgató, valamint Sinkovits András, sportlapokért felelős lapmenedzser segíti. Sinkovits András korábban marketingmenedzserként dolgozott a kiadóban, Póré László új feladatköre mellett továbbra is megtartja Baranya és Tolna megyei kiadóvezető-főszerkesztő pozícióját.
Papp Gábor, a Sport, Szórakoztató és Regionális Média igazgatója közös megegyezéssel távozik a cégtől.

Az átszervezés a Mediaworks más üzletágait nem érinti, így a jövőben cégcsoport kiadói tevékenysége három fő terület köré csoportosul: a Napilap, a Női és Gasztro és a Digitális Média területeire.

  • Megosztom