Új utakon a K&H

A K&H-nál, a hosszú évek óta képviselt támogatási irányok mellett – amilyen a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem és az egészség – új területként helyet kapott a vállalkozásösztönzés is.

 

A K&H idén 10. alkalommal adta ki fenntarthatósági jelentését, ami hűen tükrözi a területen bekövetkezett változásokat.

 

„Az elmúlt évtizedben a társadalmi felelősségvállalás szerepe, megítélése és gyakorlata jelentős mértékben átalakult. Ami egykor még extra tevékenységnek számított, mára beépült a vállalatok mindennapos működésébe, a fogyasztói gondolkodásba” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „A CSR tevékenység ma már nem csak arról szól, hogy mennyi pénzt fordítunk egy adott célra, vagy milyen elkülönült aktivitásokat végzünk a fenntarthatóság jegyében, hanem sokkal inkább arról, hogy hogyan visszük be a fenntarthatóságot vállalatunk és dolgozóink mindennapjaiba, hogyan kapcsoljuk össze a CSR tevékenységünket a napi üzletmenetünkkel.”

 

A K&H társadalmi felelősségvállalási irányvonalai, támogatási területei hosszú évek óta változatlanok. A Bankcsoport régóta kiemelt figyelemmel kezeli a környezetvédelmet, az egészségvédelmet és a pénzügyi oktatást, e mellett jelent meg új területként idén a vállalkozásösztönzés:

  • A K&H éves energiafelhasználását és szénmonoxid kibocsátását 2015-ben újabb 5%-kal sikerült csökkenteni.

  • Az egészségmegőrzés területén immár 12. alkalommal hirdette meg a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi pályázatot. 2015-ben összesen 27 millió forinttal támogatott 14 kórházat és 6 mentőállomást.

  • A hatodszor meghirdetett K&H Vigyázz, Kész, Pénz! Pénzügyi vetélkedővel pedig a fiatal generáció pénzügyi tudatosságát kívánja növelni a pénzintézet. A 2014/15-ös tanévben összesen 443 iskola 5900 kisdiákja küzdött meg egymással az okos pénzügyi döntésekért.

  • A K&H 2015-ben is büszkén viselte a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete címet, tömegsport rendezvényein pedig több mint 21 ezer főt mozgatott meg.

  • A vállalkozásösztönzés keretein belül kiemelt figyelmet kapnak a hazai családi vállalkozások annak érdekében, hogy hosszú távon erősítsék fenntartható működésüket és a családi értékek megőrzését.

  • Új kezdeményezés a Bankcsoport életében a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat is, amellyel az agrárágazat hosszú távú, fenntartható fejlődését szem előtt tartó hallgatók kutatómunkáját támogatta a K&H. A pályázatra 8 felsőoktatási intézményből összesen 52, szinte egytől egyig igen magas szakmai színvonalú pályamunka érkezett.

  • Szakmai munkájáért, családbarát intézkedéseiért és jól átgondolt tudatos CSR tevékenységéért a K&H összesen 12 díjban és elismerésben részesült 2015-ben.

 

  • Megosztom