Új tulajdonosa van az Atmedia Kft.-nek

A Visus Invest Kft. vásárolta fel a holland Atmedia Holdings BV. által tulajdonolt Atmedia Kft.-t. A társaság több tucat televízió, köztük a közszolgálati adók reklámidejét is értékesíti.

 

A tranzakció kapcsán kiadott tájékoztatás szerint a tulajdonosváltás megfelel az Atmedia új régiós stratégiájának, a két éve elkezdődött befektetési portfólió és tevékenységek átalakításának, melynek részeként a magyar piacról is kivonul a nemzetközi tévés kereskedőház. A magyar leányvállalat iránt több multinacionális vállalat is érdeklődött, végül a magyar Visus ajánlatát fogadta el a tulajdonosi kör – írja beszámolójában az MTI.

 

A sales house szerint a magyar tévés reklámpiacon megújulás zajlik, ami leginkább a nézői szokások és igények követését jelenti, és a reklámértékesítésben és a mérésekben érzékelhető.

 

Az Atmedia a magyar piacon saját, úgynevezett aggregáló stratégiát dolgozott ki, amellyel hatékonyan építették fel a kábeltelevíziós piac reklámértékesítését, majd sikeresen integrálták az országos csatornákat is. Az Atmedia modellje a hirdetők számára költséghatékonyan teszi elérhetővé a legszélesebb csatornaportfóliót, a műsorszolgáltatóknak pedig a legnagyobb hirdetői elérést biztosítja. Az Atmedia nettó árbevétele 2014-ben 7,6 milliárd, 2015-ben 9,2 milliárd forint volt.

 

Az Atmedia Kft. 2010. január 1-jén kezdte meg magyarországi működését 9 kereskedelmi tévécsatorna reklámidejének értékesítésével, és 2011-ben már 13 tévécsatorna volt a partnerük. Mostanra 35 csatorna – köztük a közszolgálati adók is – szerepel a portfóliójukban.

  • Megosztom