Új tulajdonosa lehet a Mediaworks-nek

A Duna Aszfalt Kft. megállapodott a Mediaworks Zrt. felvásárlásáról a Népszava értesülése szerint. A Mediaworks a PLT megvásárlásával a második legnagyobb médiacéggé vált a magyar piacon, többek között a Népszabadság, a Nemzeti Sport, a Világgazdaság és számos megyei napilap található a társaság portfóliójában. A Mediaworks cáfol.

 

A Népszava információi szerint a Duna Aszfalt nem sokkal azt követően írta alá a szerződést a Mediaworks megvételéről, hogy az ATV múlt pénteken beszámolt a vásárlásról. Az ügyletet már csak a Duna Aszfalt igazgatótanácsának kell jóváhagynia.

 

A Mediaworks jelenleg az osztrák Heinrich Pecina birtokolta Vienna Capital Partners (VCP) tulajdonában van. A médiacéghez tartozik a legnépszerűbb hazai sportlap, a Nemzeti Sport, a Népszabadság, a Világgazdaság, női- és gasztromagazinok, digitális médiatermékek. Emellett saját megyei lap portfóliója mellé a közelmúltban megszerezte a Pannon Lapok Társaságát, így már több mint 20 megyei újsággal rendelkezik.

 

A Mediaworks és a PLT összesített árbevétele tavaly mintegy 25 milliárd forint volt, ez azt jelenti, hogy ezzel az RTL mögött a második legnagyobb cég a magyar médiapiacon.

 

A 24.hu értesülései szerint a Mediaworks cáfolja az eladásról szóló híreket.

  • Megosztom