Új tulajdonos a Népszavánál

Az mno.hu információi szerint hónapokig tartó tárgyalások után eladják a Népszava kiadási jogát a Marquard Médiának. A változást egy csütörtöki értekezleten jelentették be a dolgozóknak.

 

Az mno.hu beszámolója szerint jövő héten közlik majd a Marquard Média képviselői az 50 fős szerkesztőségi és kiadói gárdával, hogy kiket vesznek át, azt egyelőre nem tudni, hogy a leépítés hány embert érint. Az eladás tárgyát nem a Népszava Lapkiadó Kft., hanem a lap kiadási joga képezi. Ez a jog jelenleg nem ennek a kft.-nek a kezében van, hanem a Svájcban bejegyzett, sokak szerint a szocialistákhoz, azon belül is Puch Lászlóhoz köthető TGD Intermedia SA tulajdonában. Miután átadják ezt a kiadási jogot, a Népszava Kft. gyakorlatilag kiürül, várhatóan felszámolják, köztartozást azonban nem hagy hátra.

 

Az mno.hu érdeklődésére Láposi Elza, a Népszava Kft. lapigazgatója megerősítette az eladásról szóló hírt. Az elmúlt években szigorú takarékoskodási intézkedéseket léptettek életbe a lapnál, ami miatt több kollégától megváltak, a fizetéseket pedig csökkentették.

  • Megosztom