Új tulajdonos a Chellomedia-nál

Eladja a Liberty Global a Chellomedia csoportot, a társaság csak holland prémium csatornáit, a Film1-et és a Sport1-et tartja meg. A médiavállalatot az AMC Networks Inc. vásárolja meg 750 millió euróért, a tranzakció többek között a Film Mániát és a Film Café-t is érinti.

 

Az idei év egyik legjelentősebb médiapiaci tranzakcióját jelentették be ma, amelynek keretében a Liberty Global kiszáll a Chellomedia csoportból. A médiacéghez tartozó csatornák a világ 138 országában összesen több mint 390 millió háztartásba jutnak el, többek között film, szórakoztató, gyermek és sportcsatornák szerepelnek a kínálatában.

 

A Chellomedia eladásra kerülő részei: a Chello Multicanal, a Chello Central & Eastern Europe (beleértve az Atmedia-t is), a Chello Latin America, a Chello Zone, a Chello DMC, valamint a Chellomedia programkészítő közös vállalatai. A Liberty Global megtartja holland prémium csatornáit, a Film 1-et és a Sport 1-et.

 

Az AMC régóta működő, elismert, amerikai központú szórakoztatóipari médiacég, amely elkötelezett a minőségi műsorok készítése és terjesztése mellett. Az AMC számos népszerű, díjnyertes amerikai kábeltelevíziós márka tulajdonosa és működtetője. Az AMC, IFC, Sundance Channel, WE tv, és IFC Films csatornák jellegzetes, lebilincselő és kulturális értelemben is releváns tartalmat mutatnak be az AMC/Sundance Channel Global által működtetett platformokon keresztül.

 

Magyarországon a Chello Central Europe Zrt.-hez tartozik többek között Spektrum, a Spektrum Home, a Film Mánia, a Film Café és a Sport TV.

  • Megosztom