Új többségi tulajdonos a Klasszik Rádiónál

Többségi tulajdonrészt vásárolt a csatornát üzemeltető Aeriel Rádió Műsorszóró Kft.-ben a finn Futuvision Media OY. Az új tulajdonosi szerkezet sem a Klasszik Rádió 92.1 menedzsmentjében, sem a regionális rádió műsorstruktúrájában nem hoz változást.

A Klasszik Rádió és az új tulajdonos kapcsolata hétéves előzményekre tekint vissza, hiszen a Budapesten és hatvan km-es körzetében fogható, a barokktól a 21. század elejéig terjedő időszak legnépszerűbb klasszikus zenei tételeit sugárzó kereskedelmi médium 2010. december közepén indította el ázsiai, ezen belül hangsúlyosan kínai tartalmú délutáni műsorsávját.

A műsorkészítésben sikeres együttműködés után a felek úgy döntöttek, hogy még szorosabb formában folytatják a közös munkát, így az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft. eddigi százszázalékos tulajdonosától, a MetroMedia Kft.-től a finn Futuvison Media OY többségi üzletrészt vásárolt.

A tulajdonosi szerkezet átalakulása a Klasszik Rádió 92.1 működésében nem hoz változásokat, az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft. ügyvezetője továbbra is Nagy Tamás lesz, és a rádió műsorstruktúrájában sem várhatók átalakítások.

  • Megosztom