Új termékekkel erősít a Cartoon Network

A Cartoon Network két díjnyertes, régiószerte sikeres animációs sorozata, a Gumball csodálatos világa és a Kalandra fel! merchandise-a megállíthatatlanul terjeszkedik és bővül. A Gumball csodálatos világa közkedveltségét jól bizonyítja, hogy Európa-, Afrika- és Közel-kelet-szerte 43 millió rendszeres nézővel bír. A csatorna az európai márkaértékesítési konferencián (Brand Licensing Europe 2016) ismertette a Kalandra fel! induló termékeit.

 

Sikeres év az idei a Gumball márka vonatkozásában, különösen az Ibériai-félszigeten, a Közel-keleten, Közép- és Kelet-Európában, ahol jó pár Gumball-termék van elterjedőben.

 

A Gumball csodálatos világa szereplőgárdája erős jelenléttel büszkélkedhet az Egyesült Arab Emírségekben, ahol nemrég nyílt meg a frekventált helyen található szórakoztató létesítmény, a dubaji Cartoon Network Zone. Itt található egy Gumball-témájú kávézó és ajándékbolt, ahol számos exkluzív, beszélő Gumball-termék kapható.

 

A tévéműsor népszerűsítése érdekében a Cartoon Network célja minél nagyobb jelenlétet biztosítani a sorozatnak a digitális felületeken online játékok és alkalmazások formájában. 2013 szeptembere óta a Gumball-applikációk 7,5 millió letöltést generáltak és az EMEA-régióban már több mint 89 millió menetet játszottak a felhasználók. A Gumball Rainbow Ruckus lett a Turner Kids legnépszerűbb alkalmazása az első 16 hétben generált több mint 3 millió letöltéssel. Emellett a Gumball csodálatos világának Facebook-oldalát több mint 9,2 millió rajongó követi.

 

A legutóbbi jelentések szerint az Európa-, Afrika- és Közel-kelet-szerte 38 millió rendszeres nézővel rendelkező Kalandra fel! – az újonnan indított termékek, városszépítési kezdeményezések (mint például a Vasúttörténeti Park falának kifestése Budapesten), digitális fejlesztések és közösségimédia-marketing jóvoltából – készen áll, hogy rekordokat döntsön. A siker bizonyítékaként a Kalandra fel! elnyerte az idei UK Licensing Awards legjobb tini- és felnőtt-tartalomnak járó díját.

 

A Kalandra fel! márkaértékesítési programjának szerves részét alkotják a ruházati cikkek. A legutóbbi új termékek a Magyarországon is híres Zara divatáruházban jelentek meg. A spanyol divatmárka, a Desigual ruhakollekciót indított 2016 márciusában, idén ősszel pedig 4–14 éves lányokat megcélzó kollekciót dob piacra. Ugyancsak felvett kínálatába a Kalandra fel!-témájú ruhákat a Next, a Primark, a HMV és a németországi C&A, a spanyol El Corte Inglés pedig szezonális divatcikkeket is árusít.

 

A CN emellett kibővíti az együttműködést az Egyesült Királyság egyik meghatározó lábbeligyártójával, a Dr. Martens-zel. Ezenfelül sosem látott országos megállapodás született szintén az említett országban: a McDonald’s Kalandra fel!-termékekkel ajándékozta meg vásárlóit 2016 tavaszán és nyarán.

 

Mindemellett a Cartoon Network tovább erősíti a Kalandra fel! digitális jelenlétét: nemrég indult útjára Skandináviában és az Egyesült Királyságban az I See Ooo nevű virtuális valóságot igénybe vevő játék.

 

A Kalandra fel! új részei október 17-től hétköznap 18:30-kor és 20:15-kor láthatóak a magyar Cartoon Networkön, a Gumball csodálatos világa pedig hétköznap 8:50-kor és 16:20-kor jelentkezik.

  • Megosztom