Új termékeket gyárt a Valeo

A veszprémi Valeo autóipari vállalat új termékek gyártásába kezdett, a 2,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 25 új munkahely létesült; a beruházást pénteken adtak át a cég telephelyén.

Fonyódi Levente, a cég ügyvezetője elmondta, hogy a 2,5 milliárd forintos fejlesztésből 625 millió forint uniós támogatás 1,8 milliárd pedig saját forrásból származik.

A 9 új gyártósoron új elektromos vezérlőegységeket, kormánykapcsolókat, korszerű indítókulcsot gyártanak, illetve a hibridautók feltöltő rendszerének gyártása is megkezdődött, a dolgozók létszáma pedig 1500 fölé emelkedett – fejtette ki az ügyvezető. Fonyódi Levente elmondta, hogy a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. olyan innovatív termékeket gyárt, melyek jelentősen hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez, a teljesítmény javításához. A vállalat 133 gyáregységgel, 16 kutató, 34 fejlesztő és 15 elosztó központtal rendelkezik, mintegy 81200 főt foglalkoztat 29 országban – közölte.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a beruházás új piaci lehetőségeket is megnyit a termékpaletta bővítése révén. Az államtitkár arról is beszélt, hogy az ország növekvő gazdasági teljesítménye elengedhetetlen feltétele a Valeóhoz hasonló vállalatok fejlődésének.

A városban 3 százalékos a munkanélküliségi ráta és folyamatosan nő a népesség, ami részben a Valeóhoz hasonló nagyvállalatoknak köszönhető. A Valeo – Auto-Electric Magyarország 1998 óta gyárt Veszprémben szenzorokat, elektronikai vezérlőegységeket, kapcsolókat, az idei évre 80 milliárd forint árbevétellel számol a cég. A vállalat által felhasznált elektronikai és műanyag alkatrészek Székesfehérvárról, Tatabányáról Tiszaújvárosból érkeznek, a partnerek között megtalálható a Citroen, a Peugeot, a Renault és a Seat.

  • Megosztom