Új szolgáltatás okostévékre

Az LG Electronics (LG) globális együttműködési megállapodást kötött a GameFly-jal, az előfizetéses konzoljátékok vezető streaming szolgáltatójával. A partneri kapcsolat révén az LG webOS operációs rendszerrel működő okostévéken világszerte — beleértve Magyarországot is — elérhető lesz a GameFly Streaming alkalmazás, amely elhozza a GameFly prémium konzoljátékait a nappalinkba anélkül, hogy játékkonzolra vagy egyesével megvásárolt lemezekre lenne szükség.

 

Az alkalmazás áprilisban, egy szoftverfrissítés részeként települ majd a hazai webOS 2.0 és 3.0 operációs rendszerű LG okostévékre is. A játékok távoli elérésű felhőszervereken futnak, a játékosok okostévéjére és egyéb eszközeire pedig az interneten keresztül, streaming technológiával jutnak el.

 

A GameFly videójáték-streamelő szolgáltatásának előnye, hogy nem kell a játékok megvásárlásával, több eszközre történő telepítésével bajlódni. A használata egy videojáték árának töredékébe kerül, továbbá nincs szükség a méregdrága játékkonzolok megvásárlására sem.

 

Azzal, hogy a GameFly alkalmazást az webOS intuitív menüjében helyezik el, az okostévé-tulajdonosoknak nincs más dolguk, mint bekapcsolni a tévét, és máris számos játék közül válogathatnak. Egyszerűen csak rá kell csatlakoztatni a gamepadet az LG okostévé USB portjára és már indulhat is a játék.

 

A játékok ezután könnyen, azonnal, HD minőségben, gyakorlatilag késleltetés nélkül játszhatók az LG okostévéin. A játékmenet bármikor leállítható, elmenthető, és bármikor folytatható akár egy másik LG okostévén (vagy más, GameFly Streaming kompatibilis eszközön) ott, ahol abbahagytuk. A GameFly technológiája garantálja, hogy a megjelenített tartalom késleltetése legfeljebb 0,1 másodperc, így biztos, hogy Batman ikonikus fegyvere, a Batarang sem fog célt téveszteni.

 

Az elérhető szintű havidíj mellett igénybe vehető szolgáltatás révén az LG okostévék tulajdonosai kétféle, családi és gamer GameFly Streaming csomag közül válogathatnak, amelyekben a legnépszerűbb videojátékok — köztük a Tomb Raider: Game of the Year Edition, a Batman: Arkham Origins, a F.E.A.R. 3, a Darksiders és a Red Faction Armageddon — is megtalálhatók. A GameFlynál elérhető továbbá a Lego Batman 3, a Pacman Championship Edition és a WRC4 for families videójáték is. Nem kell zsákbamacskát venni, a felhasználók akár 15 percen át ingyen kipróbálhatják bármelyik játékot.

 

A GameFly Streaming alkalmazás több mint 20 országban — köztük Magyarországon is — április végétől lesz elérhető az LG okostelevíziókon. Röviddel az indulást követően más országokban is megjelenik majd a szolgáltatás.

 

A GameFly a Logitech F310 és a Logitech F710 gamepadeket, valamint az Xbox vezetékes kontrollerét ajánlja.

  • Megosztom