Fontos cikksorozat a Sanoma magazinjában

Űrkaják, modern éhezés és zöld forradalom – ezekkel a témákkal is foglalkozik a National Geographic magazin most induló cikksorozata.

2014-ben a lap új megközelítésben, rendkívüli alapossággal elemzi az élelmezéssel és az ivóvízzel kapcsolatos globális problémákat. A májusi számban megjelenő első cikk központi témája: hogyan lakassunk jól 9 milliárd embert?

Korunk egyik legégetőbb problémája: miként etessük a világ egyre növekvő lakosságát anélkül, hogy még többet ártanánk környezetünknek? A National Geographic magazin májusi címlapsztorija, a komplex, 8 hónapos széria első része erre a kérdésre igyekszik választ találni.

A magazin nagyívű képet rajzol a témáról: egész évét ennek a témának szenteli. Sorozata többek között foglalkozik majd az éhezéssel, a zöld forradalommal, az élelmiszerbiztonsággal, a vízzel, szárazsággal, az élelmiszerek árával, sőt az űrkajákkal is.

2050-re már 9 milliárd embert kell majd táplálni a világon. Az első cikk bemutatja azt az 5 lépcsős tervet, amelyet követve megduplázhatjuk a világ élelmiszerellátását, ugyanakkor enyhíthetjük a mezőgazdaság környezetre gyakorolt negatív hatásait.

A májusi címlapsztorit Jonathan Foley jegyzi, a világ gazdaságaiban készült fotókat George Steinmetz, a gazdákat, földműveseket, tenyésztőket bemutató globális portrésorozatot Jim Richardson készítette.

  • Megosztom