Új sorozat a köztévén

A Dunán új ifjúsági sorozat debütál, április 26-án indul Dyga Zsombor Egynyári kaland című alkotása. A hat részes produkciót vasárnap esténként láthatják a nézők.

 

Az Egynyári kaland című új, hat részes mini-sorozat a Dunán startol április 26-án, és hat vasárnap estén találkozhat a néző hat fiatal „nem-mindennapjaival”. Az elmúlt évtizedekben nem vetített hazai tévécsatorna hasonló, fiatalokról – fiataloknak szóló televíziós sorozatot. A casting során bátran osztottak főszerepet hat olyan tehetséges, ám még nem igazán ismert fiatal színészre, akik itt-ott már bizonyítottak, a siker azonban még előttük áll. Főszerepben Vecsei Miklóst, Rubóczki Márkót, Héricz Patrikot, Döbrösi Laurát, Dobos Evelint és Schmidt Sárát ismerhetik meg a nézők hétről hétre. A sorozat elkészítésével az alkotók nem titkolt szándéka a fiatal tehetségek számára több szereplési lehetőséget biztosítani, ezáltal a hazai televíziós vérkeringést is színesíteni, frissíteni. Mellettük pedig kiemelt fontosságú szerepet kapott ezúttal a Balaton, mint örök kedvenc, igazi, élő helyszín, ami kivétel nélkül, minden generáció számára egyet jelent a nyári élményekkel.

 

Főbb és epizód szerepekben már ismert és kedvelt színművészek is visszaköszönnek: Mucsi Zoltán, Fullajtár Andrea, Kerekes Vica, Hirtling István, Kálloy Molnár Péter, Mátyássy Bence, Seres Zoltán, Szorcsik Viktória – és sokan mások – tűnnek fel a főszereplők oldalán.

 

Az épp leérettségizett fiúk és lányok nyári élményeit dolgozta fel Kovács M. András forgatókönyve, a történet az érettségi megszerzése és a nyári szezon vége közti időszakot öleli fel. Az Egynyári kaland végig a Balatonnál (Balatonfüreden) játszódik és a fiatalság, önfeledtség, buli hangulatát eleveníti meg, de komoly hangsúlyt fektet a barátság, összetartozás, szerelem, szex és útkeresés témakörökre is, vagyis mindarra, ami ezt a korosztályt leginkább érinti. A témákat eddig többnyire csak külföldi, főként amerikai alkotások dolgozták fel, mint pl. a Beverly Hills 90210 vagy a Dawson és a haverok. A sorozat főcímzenéjét Balázs Ádám és Dorogi Péter szerzeménye, az Intim Torna Illegál „Örökké” című száma jegyzi.

  • Megosztom