Új rádió csivitel az internetes éterben

Februártól egy új internetes rádió indult. A Pacsirta Rádió számtalan ismert arcot is felvonultat műsoraiban, akik ugyanakkor finanszírozás híján kénytelenek ingyen dolgozni.

A Pacsirta Rádió indulását Fodor János jelentette be Budapesten, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének székházában. A rádió a tervek szerint a választások utáni héten befejezi működését – írja a NOL.

Az elnevezés arra utal, hogy az első profi világvevő készüléket is így hívták, de ennél is fontosabb, hogy a pacsirtát – mely a műsorkészítésben szintén részt vevő Nádas György humorista szerint sohasem énekel hamisan – nehéz elhallgattatni. A portál beszámolója szerint ugyan választási rádióról van szó, de nem akarnak a politikai összecsapásokban közvetlen szerepet vállalni. A Pacsirta célja, hogy a felborult médiaegyensúlyt kissé korrigálja, és hogy meggyőzze az embereket: menjenek el választani. A műsorban részt vesz Vágó István is, aki szerint ha a választók csak egy forrásból informálódnak, a választások szabadsága kerül veszélybe, de dolgozik a stábban Szilágyi János is, aki a Mondom a magamét című műsort vezeti, de dolgozik a stábban  Bach Szilvia, Aczél Endre, Benda László, Gábor György, Vágvölgyi B. András, Kulka János, Herényi Károly, Verebes István, Kolláth György vagy Rózsa Edit is. (A teljes lista a rádió honlapján érhető el.)

A műsorokat egy olyan lakásban készítik, amelyre eddig másfél-kétmillió forintot költöttek. A technikai berendezéseket kölcsön kapták, a stáb fizetést nem kap. A rádió határozott hangnemet ígér, “szólunk az elesettek és az elnyomottak védelmében, szó lesz nőkről, gyerekekről, kultúráról és külpolitikáról.”

A rádiót alapító Fodor János elmondta, nem lesznek hirdetéseik, és azzal is tisztában vannak, hogy a hallgatóság jóval kisebb lesz, mint a kereskedelmi adókon. Az adást a pacsirtaradio.hu oldalon lehet elérni.

  • Megosztom