Új program a startupok felpörgetésére

A visegrádi országokban indít új programot a startup ökoszisztéma erősítésére az Enterprise Hungary, a Magyar Fejlesztési Bank és a Hiventures. A három cég szakmai együttműködésében megrendezett, a V4-es régióra fókuszáló V4 Innovation and Startup Tour célja egy olyan hagyományteremtő esemény elindítása a régióban, amely lehetővé teszi, hogy Budapest, Európa és a régió legmeghatározóbb innovációs központjává váljon.

 

A V4 Startup and Innovation Tour a Visegrád Csoport magyar elnökség hivatalos program részeként valósulnak meg. A november végi budapesti fő eseményt megelőzi a másik három V4 ország fővárosában tartott, helyi innovációs közösséget összefogó tematikus startup versenysorozat a V4 Startup and Innovation Tour Fastlane állomásai, ahol az adott országban lévő startup közösséget építő kulcsszereplők- inkubátorok, akcelerátorok, kockázati tőkelapok, angyalbefektetők, állami döntéshozók – vitathatják meg a közép-kelet-európai innovációs ökoszisztéma legnagyobb lehetőségeit, kihívásait.

 

A Fastlane állomások megnyitó előadásait, kerekasztal –beszélgetések követik a magyar és helyi innovációs ökoszisztéma szereplőivel, végül az országok startupjai mutatkozhatnak be a szakmai zsűri előtt, ahol a legjobbak a V4 Startup and Innovation Tour két napos budapesti állomásán megrendezésre kerülő Get in the Ring! nemzetközi startup verseny régiós döntőjébe juthatnak.

 

“A V4 Startup and Innovation Tour eseménysorozat ösztönző hatással lehet a regiós startup együttműködésekre, az új partnerek bevonásával a regiót közösen tudjuk képviselni a globális piacon, ezzel több lehetőséget biztosítva a V4-es startupoknak” – mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary vezetője.

 

„Szeretnénk, ha a V4 Startup and Innovation Tour elindításával, Budapest felkerülne a nemzetközi startup térképre és ezzel hozzájárulna a magyar gazdaság kitörési pontját jelentő digitális gazdaság és hazai startup ökoszisztéma fejlődéséhez” – mondta el Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója.

  • Megosztom