Új Microsoft eszközök az iskolákban

A Microsoft bejelentette két új, különleges oktatási eszközét – a Minecraft: Oktatási Kiadását és a OneNote-hoz készült taneszközöket.

 

Lenyűgöző tanulás a Minecrafttal: Már több mint 40 ország többezer osztályterme sikerrel használja a Minecraftot, és a most érkező Minecraft: Oktatási Kiadás abban segít, hogy a kezdeti sikerélmények tovább fokozódjanak. Az elkövetkező hónapokban egy oktatói tanácsadó testület, majd a nyáron egy világszerte elérhető ingyenes változat tökéletesíti az új tanévre a Minecraft Oktatási Kiadását. A kiadás egy új közösségi oldallal együtt indul, amely további támogatást nyújt: többek között óravázlatokat és egy új programot, a Minecraft Mentors-t, amelyben tapasztalt Minecraftot használó oktatók segítik azok munkáját, akik először csatlakoznak a programhoz.

 

A OneNote-hoz készült taneszközök: A Microsoft számára nagyon fontos, hogy különböző eszközökkel támogasson minden tanulási szintet és stílust. Éppen ezért a OneNote-hoz készült taneszközök ingyenes bővítményként érhetőek el a OneNote-hoz, amellyel mindenki fejlesztheti olvasás- és íráskészségét a legtehetségesebbektől kezdve a tanulási nehézségekkel küzdő vagy sajátos tanulási képességekkel rendelkező tanulókig. Az új eszköztár többek között a tanulási nehézségekkel küzdő diákok segítségére szolgál, beleértve a diszlexiával küzdőket is. Arra fejlesztették ki, hogy segítse a szövegértés, a szótagolás, az olvasás megtanulását és a diktálás utáni írás elsajátítását. Az oktatók és a kutatók azt remélik, hogy ez a módszer egy fontos hiányt pótol és javítja a tanulási eredményeket.

  • Megosztom