Új márka a hazai reklámpiacon

Októbertől ADBOARD néven és új arculattal folytatja közterületi reklámpiaci tevékenységét hazánkban a német Freund cégcsoport. A következő években a cég újabb beruházásokat, fejlesztéseket tervez, hogy magyarországi ügyfeleit a lehető legmagasabb szinten szolgálja ki.

 

Meghatározó magyarországi szerepének megerősítése érdekében a német tulajdonos 2015-ben létrehozott egy új, 100 százalékos tulajdonában lévő céget, az euroAWK Outdoor Kft.-t, amelynek tevékenységét hosszú távú stratégiája részeként a friss ADBOARD márkával és saját bővülő eszközportfóliójával új pályára kívánja állítani.

 

A koblenzi székhelyű, Németország mellett Csehországban, Szlovákiában és 1993 óta Magyarországon is aktívan jelen lévő német Freund cégcsoport több mint két éve létrehozott, 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalatának tevékenységét új pályára állítja, amelynek részeként októbertől már az ADBOARD márkával kívánja megvalósítani magyarországi stratégiáját. A tulajdonos hosszú távra tervezi magyarországi jelenlétét, amelyhez egy dinamikus, fiatalos, a nemzetközi trendeknek is megfelelő arculatot választott. A cégcsoport a vállalat bővülési terveinek megvalósításához a magyar cégvezetésnek a továbbiakban is minden szakmai és technikai támogatást megad.

 

Az új márka bevezetése a meglévő hirdetési szerződéseket érdemben nem befolyásolja, a cég a kereskedelmi partnereit továbbra is a megszokott módon és feltételekkel szolgálja ki. Az ADBOARD Kft. arra törekszik, hogy köztéri felületeinek jó elhelyezkedésével továbbra is első osztályú szolgáltatásban részesítse ügyfeleit. A vállalat jelenleg országszerte több mint 2500 különféle köztéri reklámfelülettel (óriásplakátokkal, citylightokkal, egyedi hirdetési megoldásokkal) rendelkezik forgalmas utak és csomópontok mentén, valamint tervei között szerepel, hogy a következő években újabb reklámeszközökkel bővíti közterületi portfólióját.

 

A német tulajdonos további magyarországi beruházásaival a következő években is az ügyfelek magas szintű kiszolgálását kívánja támogatni. A magyar piac egyik vezető szereplőjeként a cégcsoport magyarországi partnerei iránti elköteleződése erős, így a továbbiakban is tudatos és rugalmas stratégiai lépésekkel kívánja bebiztosítani, illetve megerősíteni pozícióját.

 

„Az újabb beruházások megtervezésénél egyrészt a német tulajdonos nemzetközi piacokon is alkalmazott technológiájára, know-how-jára és tapasztalataira építünk, másrészt figyelembe vesszük a magyar piaci és jogi környezet valamennyi sajátosságát. A cég a nemzetközi tőkeerejével és technológiai hátterével valamennyi országban képes a változó piaci szabályozásoknak megfelelni, stratégiai döntéseit és operatív lépéseit minden esetben ezek figyelembe vételével valósítja meg” – hangsúlyozta Bärbel Nieten, az ADBOARD ügyvezető igazgatója.

 

Október elejétől országszerte a városokban és az utak mentén már a megújult reklámfelületekkel lehet találkozni. Ahogy az ügyfelek már megszokhatták, a különféle felületek – az eszközök, illetve azok helyszíne, szöge, láthatósága alapján – Magyarország legjobb minőségű reklámfelületei közé tartoznak. A cég bízik abban, hogy első osztályú felületeivel és szolgáltatásával mind piaci, mind állami megrendelőinek körét bővíteni tudja.

 

A cég hosszú távú stratégiájának egyik első lépéseként tavaly Magyarországon is bevezette a nemzetközi szinten már több piacon is bizonyított, cseh MGE Data fejlesztőcég által kifejlesztett CMS (Campaign Management System) innovatív kampány-optimalizáló rendszert. Ennek segítségével az ADBOARD lehetővé teszi, hogy a magyar hirdetők a felületek helyszíne és környezete, a forgalom vagy épp a potenciálisan releváns üzletek, szolgáltatók, intézmények több milliós lokációs adatbázisa (POI – Point of Interest) alapján, akár felületenként állíthassák össze teljesen igényeikre szabott outdoor reklámkampányaikat.

 

  • Megosztom