Új kézben a Napi Gazdaság

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője és volt résztulajdonosa hétfőn megvásárolta a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től a Napi Gazdaság napilapot kiadó kft. száz százalékos üzletrészét – közölte a Napi Gazdaság Kiadó Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint a kiadó a lap főszerkesztőjévé Csermely Pétert, a Magyar Nemzet volt főszerkesztő-helyettesét nevezte ki.

Azt írták, az új vezetés célja, hogy az újság eddigi erős gazdasági jellegének megőrzése mellett a következő hónapokban jelentékeny társadalmi, közéleti, politikai és kulturális tartalommal bővítse ki a lapot.

Közölték, az átalakuló napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz.

Liszkay Gábor korábban a Simicska Lajos nevéhez kötődő Magyar Nemzet főszerkesztője és egyben résztulajdonosa volt. Miután a Simicskával közösen tulajdonolt médiacéget több más kollégájával együtt ott hagyta, Simicska Lajos jelentős összeget fizetett neki a Nemzet kiadójában meglévő tulajdonrészéért.

  • Megosztom