Új jobboldali médiabirodalom alakult

Sajtóértesülések szerint április 9-én megalapították a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t. A cég 50 százalékos tulajdonosa Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó. Az MMG első látható terméke a Csúri Ákos főszerkesztésével induló Via.hu lesz

 

A valasz.hu-n szerdán megjelent cikk szerint az MMG “az új jobboldali sajtóbirodalom központi cége lesz”. Azt írták: a cég 50 százalékos tulajdonosa Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó. A holdingcég másik fele Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt – írja az MTI.

 

Az MMG székhelye az óbudai Perc utcában van, ahol jelenleg a Napi Gazdaság működik – jegyezték meg a cikkben, hozzátéve: az MMG vezérigazgatói tisztségét az a Keresztesi Péter tölti be, aki most még a Napi Gazdaság ügyvezetője. Ennek kapcsán viszont kitértek arra is, hogy értesülésük szerint az üzleti szaklap kiadója “perceken belül” átkerülhet a Magyar Nemzet éléről távozott Liszkay Gáborhoz, aki az MMG-től függetlenül építi fel a hagyományos, papíralapú hírfogyasztók megtartására szakosodott ellen-Magyar Nemzetet.

 

Felidézték, hogy a Heti Válasz korábbi értesülése szerint “a Habony–Győri-féle” MMG-hez tartozik majd egy közéleti véleményportál – Via.hu néven –, továbbá egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, esetleg egy rádió, valamint egy üzleti hírportál, amely “a Napi Gazdaság jelenlegi stábját hivatott felszívni”.

 

A Valasz.hu úgy tudja: az MMG első látható terméke a Csúri Ákos főszerkesztésével induló Via.hu lesz. A portál szerkesztői között feltűnnek majd a 2009–2010-ben működött hetilap, a Nagyítás alapemberei, köztük Száraz Miklós György és Brém-Nagy Ferenc volt főszerkesztő-helyettesek, továbbá a Magyar Nemzettől korábban elbocsátott Torkos Matild. A Valasz.hu információi szerint a Via.hu-nál – vendégszerzőként – Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistájának munkájára is számítanak majd – olvasható az MTI beszámolójában.

  • Megosztom