Új járat indul Budapestről

Franciaország a magyarok kedvenc úti céljai közé tartozik, de csak kevesen terveznek utazást a párizsi Eiffel-tornyon vagy a Champs-Élysées-n túlra. Az ország második legnagyobb városa, Lyon sokáig elkerülte a világutazók figyelmét, pedig kiváló választás azoknak, akik családias, mégis élénk és izgalmas környezetre vágynak. A történelmi helyszínekben gazdag, de modern városba április 26-tól az easyJet indít közvetlen járatot Budapestről.

 

A direkt járatokkal körülbelül két óra alatt elérhető városban bárki megtalálhatja a számára legvonzóbb programot – a sétáló túráktól kezdve a gasztronómiai kalandozásokon keresztül a pezsgő éjszakai életig. Sőt, az easyJet rendszeres, heti három járatának köszönhetően a város tökéletes alternatíva egy hétvégi kiruccanáshoz is.

 

 

A világ gasztro-fővárosa

 

Lyon szakácsművészete évszázados múltra tekint vissza. A Bouchons Lyonnais, vagyis a hagyományőrző éttermek családias hangulattal és változatos étlappal várják a vendégeket, az igazi ínyencek pedig a város 14 Michelin-csillagos étterme közül is választhatnak. A környék legismertebb itala a várostól északra fekvő történelmi borvidékről származik: a friss, gyümölcsös beaujolais-i vörösborok a legmagasabb minőséget képviselik. Lyon óvárosában, a Vieux Lyon kerületben számos étterem és kávézó kínálja a terület étel- és italkülönlegességeit.

 

 

Hamisítatlan Franciaország

 

Az igazi francia életérzésre vágyóknak Lyon kihagyhatatlan úticél, ugyanis a város tökéletesen megőrizte történelmi karakterét. Emellett szinte minden megtalálható, ami Párizsra is jellemző. A világhírű nemzetközi divatlegendák üzletei mellett a helyi tervezők butikjaiban kedvükre válogathatnak a francia sikk rajongói. A történelmi óváros pedig lenyűgöző épületekkel és kiállításokkal várja az érdeklődőket. A városnézés során kihagyhatatlan élmény a Place des Terreaux bebarangolása, de érdemes megpihenni a Szépművészeti Múzeum (Musée des Beaux Arts) csodálatos kertjében is.

 

Lyon a romantikára vágyó párok mellett a családdal vagy baráti társasággal utazók számára is ideális desztináció. A heti három járat rugalmas indulási és érkezési időt biztosít, a rövid menetidőnek köszönhetően pedig gyerekkel is nyugodtan neki vághatunk a város felfedezésének.

  • Megosztom